Центр цифрової освіти
та медіакультури

3 Січня 2022

Відкриття Центру цифрової освіти та медіакультури на Миколаївщині

23 грудня 2021 року відбулося відкриття першого в Україні Центру цифрової освіти та медіакультури на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

 

Ключова мета Центру – підвищення рівня цифрової грамотності та медіакультури жителів Миколаївщини. Проєкт реалізується в рамках заходів із упровадження Концепції розвитку цифрових компетентностей жителів Миколаївської області. На базі Центру цифрової освіти та медіакультури створено STEM-лабораторію, медіалабораторію та цифровий робочий простір. Презентація Центру відбувалась у змішаному форматі з трансляцією на Youtube каналі Миколаївського ОІППО http://www.youtube.com/watch?v=drHRX2jaOO4. Сюжет ТРК “Нис-ТВ”: https://fb.watch/a4iDvHvMOG/

 

Модераторами заходу були Василь Шуляр, доктор педагогічних наук, доцент, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Максим Запорожченко, завідувач Центру цифрової освіти та медіакультури.

 

До відкриття Центру цифрової освіти та медіакультури долучилися:

  • Артур Селецький, заступник міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (онлайн).
  • Роман Пашнєв, заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.
  • Алла Веліховська, к.пед.наук, доцент, директор департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації.
    Руслана Коренчук, проєктна менеджерка «Дія.Цифрова освіта» (онлайн).
  • Олена Тараненко, к.пед.наук, менеджерка з розбудови потенціалу Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) (онлайн).
  • Антон Дзюба, голова правління БФ «Фонд освітніх ініціатив» (онлайн).
  • Любов Найдьонова, д.псих.наук, заступник директора Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, член-кореспондент НАПН України (онлайн).
  • Людмила Клименко, к.пед.наук, доцент, завідувач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО (онлайн).
  • Тетяна Тихонова, д.пед.наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО.
  • Ольга Захар, к.пед.наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО.

 

Щиро вдячні партнерам з Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України, Миколаївської обласної державної адміністрації, Миколаївської обласної ради, департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації, Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України, Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX, благодійного фонду «Фонд освітніх ініціатив» за підтримку та допомогу в реалізації цього проєкту.

 

Попереду – нові цифрові вершини та перемоги!