Центр цифрової освіти
та медіакультури

1 Вересня 2022

Обласний методичний актив учителів інформатики «Діяльність учителя інформатики в умовах переходу до Нової української школи»

31 серпня 2022 року центром цифрової освіти та медіакультури Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено обласний методичний актив учителів інформатики «Діяльність учителя інформатики в умовах переходу до Нової української школи».
 
З вітальним словом до учасників обласного методичного активу звернулася Ольга Захар, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, яка звернула увагу на особливості навчального процесу в 2022/2023 році, побажала учасникам віри та успіху в роботі.

 
Ігор Завадський, автор модельної програми з інформатики для 5-9 класів Нової української школи, ознайомив зі структурою курсу інформатики, акцентував увагу на інтегрованість тем та завдань з іншими шкільними предметами. Ігор Олександрович продемонстрував онлайновий інтерактивний підручник «ІТ-книга», додаткові матеріали, методичні рекомендації для учителів та засоби оцінювання навчальних досягнень учнів Нової української школи на уроках інформатики.
 
Авторка модельної програми з інформатики Оксана Пасічник поділилась досвідом авторського пілотування інформатики в 5 класі НУШ, звернула увагу на особливості сучасних дітей – покоління «Альфа», що є фокусом освіти в Новій українській школі та ознайомила учасників із прикладами практичної діяльності учнів на уроках інформатики, змістом сайту «Ідеї. Натхнення».
 
Антон Рябикін, учитель інформатики Первомайського ліцею «Лідер», розповів про результати пілотування НУШ в 5–му класі, звернув увагу на розробку та проблеми оформлення системи оцінювання навчальних досягнень учнів, надав рекомендації щодо використання форм поточного та підсумкового оцінювання.
 
Максим Запорожченко, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури МОІППО розповів про формування медіаграмотності на уроках інформатики та значний медіаосвітній потенціал нового Державного стандарту базової середньої освіти в контексті інформатичної освітньої галузі.
 
Методист центру цифрової освіти та медіакультури Ганна Шевченко довела до відома результати І туру конкурсу «Учитель року – 2022» та окреслила особливості проведення щорічного заочного обласного конкурсу з інфомедійної творчості «Пролісок» у 2023 році.
 
Оксана Пересунько, методист центру цифрової освіти та медіакультури, модератор заходу, ознайомила присутніх із результатами учнівських олімпіад з інформатики та інформаційних технологій, акцентувала увагу та особливостях викладання інформатики в 2022/2023 навчальному році.
 
Дякуємо учасникам заходу за участь у засіданні та плідну співпрацю!
 
Запис заходу доступний за покликанням: https://youtu.be/-8HHmvMjKt4