Центр цифрової освіти
та медіакультури

9 Грудня 2022

Працівники МОІППО вдосконалюють свою цифрову компетентність

Осінь і початок зими для співробітників Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти були плідними на навчання, яке організував центр цифрової освіти та медіакультури МОІППО за підтримки адміністрації інституту.

17-20 жовтня 2022 року відбувся сертифікований захід «Створення та супровід персональних і вебресурсів підрозділів за допомогою Google-сайтів». Науково-педагогічні та педагогічні працівники навчалися створювати власні веб-ресурси за допомогою конструктора «Google Сайти».

Навчання відбувалося в дистанційному режимі у форматі тренінгу. Під час навчання співробітники МОІППО опанували базові поняття дизайну, оволоділи функціоналом та можливостям конструктора «Google Сайти». Підсумком роботи кожного слухача став розроблений або оновлений сайт відповідного навчального напряму або підрозділу. 

5-8 грудня 2022 року відбувся ще один сертифікований захід «Організація дистанційного навчання за допомогою Google Класу». Протягом навчальних годин педагогічні та науково-педагогічні працівники вдосконалювали свої вміння працювати в системі управління навчанням «Google Classroom»: навчилися створювати свої класи, налаштовувати їх для зручного використання, запрошувати співвикладачів і слухачів,  а також створювати різні типи завдань, матеріали та працювати з журналом оцінок слухачів.

Забезпечили проведення тренінгів, методичний та організаційний супровід учасників Ганна Шевченко, методист центру цифрової освіти та медіакультури спільно з Ольгою Захар, заступником директора з науково-педагогічної роботи МОІППО. Усього в навчанні взяли участь 60 науково-педагогічних та педагогічних працівників інституту.