Центр цифрової освіти
та медіакультури

31 Травня 2023

МедіаВідновлення: створюємо креативні медіапродукти

29-30 травня для учасників проєкту “Медіавідновлення” було проведено два практичні заняття зі створення креативних медіапродуктів. Викладач Ганна Шевченко, методист центру цифрової освіти та медіакультури Миколаївського ОІППО, познайомила учасників із сервісами Canva та Interacty.

Під час першого заняття учасники разом з викладачем створювали анімований допис у Фейсбук, а також розглянули можливості сервісу Canva для масового створення медіапродуктів, роботу із текстовими документами, можливості штучного інтелекту для роботи із текстом та зображеннями. Учасники проєкту дізналися, як підключити тарифний план “Canva для навчання”, принципи роботи у командах, організації спільної діяльності.

Друге заняття було присвячене огляду сервісу Interacty, який поки не дуже відомий українським вчителям, але заслуговує на увагу і вивчення. Цей ресурс дає можливість додавати елементи гейміфікації та створювати цікавий інтерактивний вміст для уроків. Учасники проєкту пройшли шлях від процесу реєстрації до вивчення інтерфейсу та функціоналу цього сервісу. Разом з викладачем вони створили інтерактивний урок, який включав вікторину, ігри “Картки пам’яті”, “Печиво передбачень” та інші елементи.

Після занять учасники мають виконати підсумковий творчий проєкт у будь-якому вивченому сервісі на вибір.

Дякуємо всім учасникам за плідну співпрацю, активну роботу під час практичних занять, цікавість, бажання розвивати і вдосконалювати свої цифрові навички. Щиро зичимо подальших успіхів у професійній діяльності.


Метою проєкту “МедіаВідновлення” є розвиток інфомедійної грамотності та психологічної стійкості педагогів Миколаївщини, які проживають у прифронтових населених пунктах, знаходилися під російською окупацією чи під постійними обстрілами.